Kaalilaatikko

guluteenitonmaitomunapahkinatonsoijaton

(4-6 annosta)

nokare voita
1 hienonnettu sipuli
400 g jauhelihaa (kaikki käy: possu, nauta, hevonen, karitsa, hirvi, poro)
suolaa ja pippuria

Kuumenna paistinpannu.Kuullota sipuli sulaneessa voissa.
Lisä jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsäksi.

500 g silputtua puna- ja valkokaalia
100 g täysjyväriisiä
1 iso porkkana raasteettuna

Laita kaikki ainekset kulhoon.
Lisää paistettu jauheliha ja sipuli.
Sekoita kaikki yhteen ja kaada uunivuokaan.

4 dl maitoa (jos käytät vähänrasvaista lihaa, korvaa 1 dl maitoa kermalla)
4 dl vettä
1 muna
3-4 rkl kuusenkerkkäsiirappia (tai tavallista siirappia)
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Sekoita nestemmäiset ainekset ja mausteet keskenään ja kaada uunivuokaan muiden aineiden joukkoon.
Paista 200° lämpimässä uunissa keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
Voit lopuksi vielä lisätä kuusenkerkkäsiirappia laatikon pinnalle ja antaa vetäytyä samutetussa uunissa noin 15 minuuttia.

Puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Ripottele puolukoita kaalilaatikkoannoksien päälle. Nauti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *